Herman de Mönnink


"Het is niet te voorkomen dat vogels van droefheid landen op onze schouders, wél is te voorkomen dat zij nesten bouwen in ons haar." (Chinees gezegde)

herman de mönninkDrs. Herman de Mönnink is trauma-, gezondheids- en A&O-psycholoog. Herman is grondlegger van de verlieskunde en van multimethodisch sociaal werk in Nederland en België. Hij specialiseerde zich in de Fotoschouw na Traumatisch Verlies dat in Corona-tijd een nuttig instrument blijkt. Ook in andere landen groeit de belangstelling voor een overzichtelijke verlieskunde-toolbox voor professionals. Hij verzorgt vanuit zijn praktijk te Groningen post-HBO/postdoctorale cursussen en in-company trainingen op het gebied van verlieskunde, psychotraumazorg en multimethodisch sociaal werk. Verder heeft hij middels training, instrumenten voor collegiale steun geïntroduceerd bij ziekenhuizen, politie, brandweer, ambulancepersoneel en instellingen voor geestelijk gehandicapten. Herman de Mönnink geeft supervisie, coaching, advisering en behandelingen op het gebied van rouw, traumatisering, burn-out en het cliëntgericht multi-methodisch sociaal werk.

Foto: www.suzannevandekerk.nl

Herman is grondlegger van de Verlieskunde (ISBN-nummer 978-90368 1907 7). Sinds 1990 is hij lid van de IWG, de International Workgroup on Death, Dying and Bereavement. Hij ontwikkelde het clientgericht multi-methodisch sociaal werk-model, waarover hij een handboek heeft gepubliceerd: "De gereedschapskist van de sociaal werker" (ISBN: 978 90 368 1249 8). Zie voor bestellen van mijn boeken zonder verzendkosten ook: www.bsl.nl/herman-de-monnink

 

VOF 
BIG-registratienummer: 190.55.834.025

 

© H.J. de Mönnink, 2014. Laatste wijziging dd. 9-2021